Veelgestelde vragen

 

Mag ik meedoen aan de wedstrijd?
Iedereen mag meedoen. Er is wel enige kennis van zaken vereist. Als je architect bent of bij een ontwerpbureau werkt, kun je meedoen. Je kunt er ook een architect, constructeur of ontwerper bij betrekken.

Tot wanneer kan ik mijn ontwerp indienen?
Je kunt je ontwerp indienen tot en met 30 april 2020.

Tot wanneer kan ik vragen stellen?
Er zijn al veel vragen beantwoord in de eerste Nota van Inlichtingen, de antwoorden vind je hier. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je je vraag insturen tot en met 13 maart. Gebruik voor het stellen van je vraag ons mailadres info@icoonterneuzen.nl. Daarna verzamelen we alle antwoorden op de gestelde vragen. Het document met de antwoorden mailen we naar de vragenstellers. We plaatsen het ook op de website.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn vragen?
De beantwoording van jullie vragen uit de tweede ronde voorzien we uiterlijk 20 maart 2020. Dan publiceren we een tweede Nota van Inlichtingen.

Waar vind ik de richtlijnen waar mijn inzending aan moet voldoen?
De richtlijnen vind je in het document Ontwerpopdracht ICOON op de pagina 'Aanmelden architecten', onder Algemene indieningsvereisten, op pagina 6.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Icoon Terneuzen is een co-creatie.  Dit betekent dat de inwoners van Terneuzen zijn betrokken bij de totstandkoming van het icoon. In fase 1 zijn er ideeën, foto’s en verhalen over Terneuzen verzameld. Die vormen de basis voor het ontwerp. De jury heeft beoordelingscriteria vastgesteld, die vind je op pagina 7 in het Ontwerpdocument ICOON. Op basis van de scores worden de 5 beste ontwerpen geselecteerd. Dan volgt een stemming over deze ontwerpen. De mensen die in fase 1 een idee, foto of verhaal hebben ingediend, mogen een stem uitbrengen. Het ontwerp met de meeste stemmen wint.

Wat levert het mij op?
De beste vijf ontwerpen komen in aanmerking voor een prijs van € 1.000. Als jouw ontwerp wint, maakt het kans om daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Dit bepaalt het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen.