Veelgestelde vragen

Gaat de ontwerpwedstrijd nog door?
We hebben besloten om de ontwerpwedstrijd ICOON Terneuzen tijdelijk on hold te zetten. Alle informatie over de ontwerpwedstrijd blijft beschikbaar. Als je wilt, kun je nog steeds een ontwerp indienen. Je deelname aan de ontwerpwedstrijd is voor eigen rekening en op eigen risico.Meer informatie vind je hier

Mag ik meedoen aan de wedstrijd?
Iedereen mag meedoen. Er is wel enige kennis van zaken vereist. Als je architect bent of bij een ontwerpbureau werkt, kun je meedoen. Je kunt er ook een architect, constructeur of ontwerper bij betrekken.

Waar vind ik de richtlijnen waar mijn inzending aan moet voldoen?
De richtlijnen vind je in het document Ontwerpopdracht ICOON op de pagina 'Aanmelden architecten', onder Algemene indieningsvereisten, op pagina 6.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Icoon Terneuzen is een co-creatie.  Dit betekent dat de inwoners van Terneuzen zijn betrokken bij de totstandkoming van het icoon. In fase 1 zijn er ideeën, foto’s en verhalen over Terneuzen verzameld. Die vormen de basis voor het ontwerp. De jury heeft beoordelingscriteria vastgesteld, die vind je op pagina 7 in het Ontwerpdocument ICOON. Op basis van de scores worden de 5 beste ontwerpen geselecteerd. Dan volgt een stemming over deze ontwerpen. De mensen die in fase 1 een idee, foto of verhaal hebben ingediend, mogen een stem uitbrengen. Het ontwerp met de meeste stemmen wint.

Wat levert het mij op?
De beste vijf ontwerpen komen in aanmerking voor een prijs van € 1.000. Als jouw ontwerp wint, maakt het kans om daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Dit bepaalt het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen.