Burgemeester van Merrienboer

“Terneuzen is onlosmakelijk verbonden met het water als havenstad. Onder andere als centraal punt van de vaarroute tussen Rotterdam en Parijs. We zien de containerreuzen vanaf de boulevard over de Westerschelde voorbijkomen richting Antwerpen. Aan de andere kant passeren de schepen groot en klein naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen. En laat je nou net vanaf deze nieuwe toren uitzicht hebben op beiden. Een unieke beleving voor onze eigen inwoners én bezoekers!

Maar dat is niet alles. De Driemast geeft ook uitzicht over onze prachtige stad. Als inwoner of bezoeker werp je zo een blik op de skyline van Terneuzen. Een mooie mix van moderne gebouwen en historische architectuur kun je aanschouwen. Deze harmonie draagt ​​bij aan de unieke charme van de stad. Die voor iedereen het (her)ontdekken waard is.

De centrale plek van de toren biedt de mogelijkheid om een bezoekje eraan te plannen als tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling. We hebben voldoende mooie fiets- en wandelpaden in de omgeving om een goede route te plannen. Daarnaast grenst de toren straks aan het cultuurkwartier. Als onderdeel van culturele evenementen en kunstinitiatieven draagt de toren zo bij aan de sociale samenhang van de stad. Een plek waar ontmoeten en beleven straks centraal staat.

We hebben ambitie. Onze regio moet aantrekkelijker worden als vestigingsplaats voor meer en nieuwe inwoners. Hiervoor investeren we de komende jaren op diverse gebieden. Het is hierbij ook belangrijk dat er in onze regio genoeg te genieten en te beleven is. Ik ben trots dat het mooie ontwerp van de Driemast hierin een rol speelt.”