Inwoner Zaamslag - Peter Koole

“Als betrokken inwoner van Terneuzen heb ik mij vaak ingezet om mee te denken om onze gemeente nog aantrekkelijker te maken voor de inwoners, maar ook voor de toeristen. Wat mij betreft zijn dan de Scheldeboulevard en de markt de twee belangrijkste speerpunten om onze stad extra te promoten.

Terneuzen linken veel mensen aan het thema De Vliegende Hollander. Ik vind het dan ook belangrijk dat deze mysterieuze sage bij promotieactiviteiten herkenbaar is. Daarom heb ik in het eerdere participatieproces gekozen om voor deze vorm van de uitkijktoren te kiezen. De stijl van deze uitkijktoren heeft met zijn drie masten de herkenbaarheid van spookschip De Vliegende Hollander. Op de Driemast kun je vanaf verschillende verdiepingen van de scheepvaart genieten. Dat vind ik ook belangrijk voor de mensen die niet te hoog kunnen of durven te klimmen. Die kunnen dan toch een klein stukje de toren op. De robuuste vorm van het ontwerp hoort bij de scheepvaart en dat spreekt mij ook zeer aan.

Voor mij als inwoner, maar vooral voor de toeristen wordt het nog aantrekkelijker om op de boulevard te gaan wandelen en daarna gezellig een drankje op het terras te pakken of lekker te gaan dineren in onze stad. Ook kunnen wij dan in de diverse routes met of zonder gids dit mooie uitkijkpunt betrekken. Dat betekent nog meer mogelijkheden om je stad te promoten. Tot slot een compliment dat de inwoners betrokken zijn bij de keuze van deze mooie uitkijktoren, want een breed draagvlak is wenselijk voor zo’n grote investering.”